Tweeter button Facebook button Linkedin button
Achtergronden van PC50plus

PC50plus

PC50plus zoekt deelnemers

PC50plus - PC50plus zoekt deelnemers

Achtergrond

Nederland vergrijst. Er komen steeds meer ouderen. De ouderen van nu zijn niet meer de ouderen van vroeger. Destijds was je op je 50 ste al bijna “bejaard” en werd je snel afgeschreven.

 

De ouderen van nu staan volop in het leven en zijn actiever en gezonder dan ooit. Zij staan open voor allerlei maatschappelijke en culturele zaken en maken dus vol deel uit van de samenleving. Er is voor de ouderen van nu, met name de 60 en 70 plussers, wel nog een aantal hiaten. Zo weten zij vaak onvoldoende gebruik te maken van de moderne media zoals het gebruik van de computer, smart phones en tablets.

Pc50plus gaat er vanuit dat een ieder recht heeft om voldoende geïnformeerd te zijn en handig te worden in een aantal basisfuncties van de computer waardoor men beter  is voorbereid op de toekomst en ontwikkelingen die nog komen gaan.

 

Eind van de vorige eeuw zijn we daar al mee begonnen en vele honderden klanten hebben van de inzet van PC50plus kunnen profiteren. Daardoor doen zij nu op computergebied, op hun eigen manier, volop mee.

 

PC50plus neemt haar klanten serieus en straalt dat ook uit in de manier van lesgeven: Liefst 1-op-1 omdat dat het meest recht doet aan de behoefte van de klant, of in hele kleine groepjes waar men elkaar kan ondersteunen en waar ook de sociale functie belangrijk is.

 

In het land zijn er nog velen die gebruik kunnen maken van de werkwijze en het lesmateriaal van PC50plus. Het wordt nu tijd dat dit landelijk wordt uitgedragen.